dimarts, 7 de maig del 2019

NOVEMBRE de Núria Valentí

NOVEMBRE de  NÚRIA VALENTÍ ARBÓS


L’Olívia viu les primeres setmanes com a professora en un institut del Penedès i es rendeix a la bellesa del paisatge d’aquell mar de vinyes. Tant, que gairebé pateix un accident de cotxe distreta pels colors que contempla, un accident que, tot i no produir-se, tindrà conseqüències. Alhora, la jove mestra comença a prendre consciència de la greu situació que viu un alumne seu, en Miquel. La relació de l’Olívia amb el seu marit és aparentment plàcida, tot i que alguns núvols de desconfiança semblen amenaçar l’horitzó de la parella. En Sergi, l’amo d’una cafeteria propera a l’institut, apareix en la vida de l’Olívia per iniciar-la en el coneixement de la vinya, del vi i de la terra que els crea. I per mostrar-li un univers de sensacions que ja mai més serà el mateix que ella havia conegut.
• Aquest llibre ha estat guardonat amb el Premi de Novel·la Curta CELLER DE LLETRES 2016, convocat per l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.
El club comenta que no hi ha descripció de personatges només de situacions.
Considerem una novel.la romàntica, fàcil de llegir i explica una mica el tema de la vinya, però una mica exagerada quan parla de la vinya quan plora.
També es comenta que a l'Espluga durant la tardor tenim unes imatges de paisatges molt boniques amb games de colors diferents
Per altra banda, diem que l'escriptora es mostra correcta amb els seus personatges i tot té un final feliç





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada